top of page

YOGİLER İÇİN BİR TEST : EĞİTMENLİK EĞİTİMİ ALMALI MIYIM?



‘Yogada öğrenciden çok yoga eğitmeni var’

Bu cümlenin, geçtiğimiz bir kaç yıl içinde Türkiye’de yogaya olan ilginin oldukça artması ile beraber, özellikle sosyal medya üzerinde sıklıkla karşımıza çıktığını söylesek yanlış olmayacaktır. Kimimiz, bir süredir devam ettirdiğimiz yoga pratiğimizi bir adım ileriye taşımak, kimimiz gerçekten bu işi bir meslek olarak görüp ilerleyebilmek, kimimiz sadece çok popüler olduğu ya da en yakın arkadaşımız katıldığı için, kimimiz ise ‘e madem yoga yapıyorum,bari sertifikam olsun’ diyerek yola çıkmış olabiliriz.

Benim eğitmenlik eğitimi almamın ilk cümlesi ise ‘ yapıyorum da neyi ne kadar doğru yapıyorum ve bu işin arkasındaki felsefe ne?’ soruları ile ortaya çıkmıştı. Öyle ya da böyle, sebep ne olursa olsun, bir şekilde yolu yoga ile kesişmiş, pratiğin bedensel ve zihinsel keyfini almış birinin eninde sonunda yolu bir eğitmenlik eğitimine düşüyor. Ayrıca her an bir çok sayıda yoga eğitmenlik eğitimi bulabilmek de mümkün. Peki yoga eğitmenlik eğitimi aslında tam olarak ne ya da sana ne kadar uygun olduğunu bulmak istiyorsan, hadi aşağıdaki teste bir göz at!



yoga eğitmenlik eğitimi testi (illustrated by cevikmaymunyoga)

Çıkan sonuç ne olursa olsun, senin için yoga ne anlam ifade ederse etsin, tabi ki bu kararın doğruluğunu en iyi sen biliyorsun.

Sonuç,

Tam sana göre çıkmışsa, muhtemelen önümüzdeki dönemde kendini bir eğitmenlik eğitiminin içinde bulacaksın J

Eğer biraz daha düşünebilirsin çıktıysa, iç güdülerini ve senin için yogayı hayatının neresine ve nasıl konumlandırdığını düşünmekle işe başlayabilirsin.

Şu an bu eğitim senin için ideal olmayabilir çıktıysa, yine belki yolun çok başında olduğunu fark edebilir ve yoga pratiğini biraz daha arttırdığında sana nasıl hissettirdiğini ve hayatının neresinde, nasıl ve ne kadar olmasını istediğini düşünüp bir süre daha pratiğine devam edebilirsin.

Keyifli yogalar dilerim!


323 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page